Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο Beauty Against Cancer

Στόχοι

Ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί περίπου 25 διαφορετικά προϊόντα, καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής που περιέχουν περίπου 200 διαφορετικές χημικές ουσίες.

Περίπου το 70% των ουσιών που απλώνονται στο δέρμα απορροφούνται στο εσωτερικό του. Μερικά από τα χημικά που βρέθηκαν σε καλλυντικά περιείχαν φθαλικές ενώσεις, ακρυλαμίδια, φορμαλδεύδη και οξείδια αιθυλενίου, ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί καρκινογόνα ή τοξίνες του αναπαραγωγικού συστήματος.

Ένα στα εκατό προϊόντα στην αγορά, περιέχει συστατικά που έχουν πιστοποιηθεί ως καρκινογόνα, ανάμεσα τους σαμπουάν, λοσιόν, βάσεις makeup και κραγιόν χειλιών. Περίπου το 95% από τις 15.000 ουσίες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ατομικής υγιεινής δεν έχουν ποτέ αξιολογηθεί για την ασφάλεια της χρήσης τους.

Αρκετές από τις ύποπτες ουσίες μιμούνται τις ορμόνες και ονομάζονται ορμονικοί διαταράκτες. Τις ουσίες αυτές τις βρίσκουμε όχι μόνο στα καλλυντικά αλλά στο νερό και τον αέρα, στις τροφές, τα φάρμακα, στα καθαριστικά σπιτιού.

Επαγγελματίες της ομορφιάς αφού πρώτα αναγνωρισθούν τα κίνητρα τους και εκπαιδευθούν από ειδικούς, θα ενταχθούν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης αρχικά για τους γυναικείους καρκίνους στους επισκέπτες στους χώρους εργασίας τους και δημόσια, με σκοπό την αλλαγή στάσης απέναντι στον καρκίνο, την ενημέρωση για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως τα χημικά στο οικιακό  και εργασιακό περιβάλλον, τον ρόλο της διατροφής, της άσκησης κά. αλλά και την κινητοποίηση προληπτικών ελέγχων και αυτοεξέτασης για έγκαιρη διάγνωση. (Ευρωπαϊκός Κώδικας Ενάντια στον Καρκίνο)

Επίσης, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σπουδαιότητα της εξωτερικής εμφάνισης και την επίδραση της στην γενικότερη ψυχολογική κατάσταση του ασθενή (αυτοεκτίμηση, αποδοχή από το κοινωνικό περιβάλλον κα.) επαγγελματίες της ομορφιάς εθελοντές μαζί με άλλους ειδικούς θα προσφέρουν συμβουλές και θεραπείες για την περιποίηση του δέρματος, για το μακιγιάζ, τα νύχια και για τα μαλλιά. Επίσης συμπληρωματικές θεραπείες και παρηγορητική φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο

Στόχοι

1. Ενημέρωση για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες του καρκίνου
2. Προώθηση μέτρων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης
3. Εξάλειψη ή μείωση των καρκινογόνων παραγόντων στους χώρους ομορφιάς και ευεξίας
4. Συμβουλές και περιποιήσεις δέρματος με ασφαλή προϊόντα για ασθενείς με καρκίνο.
5. Συμπληρωματικές θεραπείες και παρηγορητικά φροντίδα με ασφαλή προιόντα για ασθενείς με καρκίνο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Twitter Updates

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: