Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο Beauty Against Cancer

BPA και PARABEN εμποδίζουν αντικαρκινικό φάρμακο

Posted on: 13/09/2011

Eρευνητές του Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν ότι δύο χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε καταναλωτικά προϊόντα – BPA και PARABEN – μπορούν  να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Η έρευνα από τους γιατρούς από το California Pacific Medical Center στο Σαν Φρανσίσκο είναι μέρος της έρευνας που εξετάζει τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της BPA, μια  χημική ουσία που βρίσκεται σε δοχεία τροφίμων, μεταλλικά κουτιά, ακόμα και τις αποδείξεις των πωλήσεων, καθώς και του PARABEN, ένα συντηρητικό που βρίσκεται στα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει τα δύο αυτά χημικά με τα ορμονικά προβλήματα και αυτά της αναπαραγωγικής υγείας, μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές πήραν μη καρκινικά κύτταρα του μαστού από ασθενείς υψηλού κινδύνου, τα καλλιέργησαν σε ένα εργαστήριο και βρήκαν ότι όταν τα κύτταρα είχαν εκτεθεί σε BPA και PARABEN, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν τα καρκινικά κύτταρα.

To Tamoxifen, ένα φάρμακο που αποσκοπεί στην πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου, επιβραδύνει την ανάπτυξη της τόσο σε υγιή και καρκινικά κύτταρα του μαστού και τελικά οδηγεί στο θάνατο τους. Αλλά όταν η ταμοξιφαίνη εισήχθη στο εργαστήριο, τα κύτταρα που είχαν εκτεθέι στις δύο χημικές ουσίες συνέχιζαν να αυξάνονται και δεν πέθαιναν, είπε ο δρ William Goodson, ανώτερος κλινικός ερευνητής στο California Pacific Medical Center Ινστιτούτο Ερευνών και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Φάρμακα για την μείωση των οιστρογόνωνΔεδομένου ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του μαστού οδηγούνται από την ορμόνη οιστρογόνο, το μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού έχουν σχεδιαστεί για να αναστέλλουν τα οιστρογόνα. Οι επιστήμονες στρέφονται όλο και περισσότερο στις περιβαλλοντικές αιτίες για την ορμόνη και καρκίνους όπως ο καρκίνος του μαστού.

Ποσοστά καρκίνου του μαστού έχουν αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Ενώ μερικοί από τους λόγους μπορούν να αποδοθούν σε ορμονικές θεραπείες αντικατάστασης ή άλλα θέματα που αφορούν ειδικά τις γυναίκες, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι τα ποσοστά καρκίνου του μαστού αυξάνονται κατά περίπου το ίδιο ποσό σε άνδρες όσο σε γυναίκες.

«Είναι κυρίως νόσος των γυναικών, αλλά όταν  περισσότεροι άνδρες αποκτούν καρκίνο του μαστού, πρέπει να αναρωτηθείτε από που προέρχονται οι ορμόνες «.

Το άρθρο αυτό εμφανίστηκε στη σελίδα A – 1 της San Francisco Chronicle

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Twitter Updates

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: