Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο Beauty Against Cancer

ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

«Απαλό σαν το αγνό νερό»  γράφει στην ετικέτα του ένα προϊόν.
Κάποιο άλλο γράφει «Υποαλλεργικό» και αρκετά είναι κλινικά δερματολογικά και μερικά σχεδιάστηκαν σε συνεργασιά με δερματολόγους και παιδιάτρους.
Στην πράξη δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά καθώς φτιάχνονται και αυτά με παράγωγα πετελαίου και περιέχουν συνθετικά συντηρητικά, χρώμα και άρωμα.
«Αφορά σχεδόν όλα τα καλλυντικά, αν και ουσιαστικά είναι ανεπιτυχής, αφού οι ίδιοι οι παραγωγοί και οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) απαγορεύουν την παρουσία ουσιών ερεθιστικών και καρκινογόνων ή συγκεντρώσεις άλλων ουσιών στα καλλυντικά πέραν των σαφώς προκαθορισμένων ορίων. Στην πράξη, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα προϊόντα αυτά (υποαλλεργικά) και στα άλλα που κυκλοφορούν…»ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, Κ. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, Δ. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Δ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, 1998
 

Στην νομοθεσία των ΗΠΑ, “δεν υπάρχουν ομοσπονδιακά πρότυπα ή ορισμοί που αφορούν την χρήση του όρου «υποαλλεργικά». Ο όρος σημαίνει οτιδήποτε μια συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να σημαίνει. Οι παραγωγοί καλλυντικών με την σήμανση υποαλλεργικά δεν απαιτείται να καταθέσουν αποδείξεις για την βάση των αξιώσεων αυτών στην Υπηρεσία (FDA)”URL: http://vm.cfsan.fda.gov/~dms/cos-224.html
 

O όρος «υποαλλεργικά» δεν έχει τελικά τόσο σημασία και είναι πιο πολύ ένα εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση των καλλυντικών.
Είναι αδύνατον κάποιος να εγγυηθεί ότι κάποιο καλλυντικό δεν θα παρουσιάσει ποτέ κάποια αλλεργική αντίδραση.
Καθώς τα συστατικά αναγράφονται στην ετικέτα, άτομα αλλεργικά σε συγκεκριμένες ουσίες, καταναλωτές με αλλεργικά προβλήματα ή ευπαθείς ομάδες όπως βρέφη, παιδιά, έγκυες και λεχώνες πρέπει να αποφεύγουν συγκεκριμένα ή γενικότερα γνωστά αλλεργιογόνα συστατικά όπως το άρωμα και το χρώμα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Twitter Updates

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: