Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο Beauty Against Cancer

ΚΡΑΓΙΟΝ

Μόλυβδος σε κραγιόν; Ο αστικός μύθος είναι αλήθεια.

Τον Οκτώβριο του 2007, η Εκστρατεία για Ασφαλή Καλλυντικά δοκ’ιμασε 33 δημοφιλή εμπορικά σήματα των κραγιόν σε ένα ανεξάρτητο εργαστήριο για την περιεκτικότητα σε μόλυβδο.

Τα αποτελέσματα: 61 τοις εκατό των κραγιόν περιείχε μόλυβδο, με τα επίπεδα που κυμαίνονται μέχρι 0,65 μέρη ανά εκατομμύριο.
Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια, η πίεση από τους καταναλωτές και μια επιστολή από τρεις Γερουσιαστές των ΗΠΑ, αλλά το 2009 το FDA κυκλοφόρησε μια μελέτη παρακολούθησης όπου βρέθηκαν  σε όλα τα δείγματα των κραγιόν που δοκιμάστηακαν, σε επίπεδα που κυμαίνονται 0,09 έως 3,06 ppm – επίπεδα της 4  φορές υψηλότερα από τα επίπεδα που διαπιστώθηκαν στη μελέτη της καμπάνιας.  Ο FDA διαπίστωσε τα υψηλότερα επίπεδα μολύβδου στα κραγιόν από τρεις κατασκευαστές: Procter & Gamble (Cover Girl μάρκα), L’Oreal (L’Oreal, Body Shop και Maybelline μάρκες) και Revlon.

«Ο μόλυβδος είναι μια αποδεδειγμένη νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην μάθηση, τη γλώσσα και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως  μειωμένη σχολική επίδοση και αυξημένη επιθετικότητα. Οι έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε έκθεση στο μόλυβδο, διότι  εύκολα διαπερνά τον πλακούντα και μπαίνει στο εμβρυϊκό εγκέφαλο, όπου μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική ανάπτυξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: